TAX STRUCTURE IN INDIA
TAX STRUCTURE IN INDIA
 1) What r u doing?
 Ans. : Business
 Tax :pAY PROFESSIONAL TAX!
 2) What r u doing in Business?
 Ans. : Selling the Goods.
 Tax : PAY SALES TAX!!
 3) From where r u getting Goods?
 Ans. : From other State/Abroad
 Tax : PAY CENTRAL SALES TAX,
 CUSTOM DUTY & OCTROI!
 4) What r u getting in Selling
 Goods?
 Ans. : Profit
 Tax : PAY INCOME TAX!
 How do you distribute profit ?
 Ans : By way of dividend
 Tax : Pay dividend distribution Tax
 5) Where u Manufacturing the
 Goods?
 Ans. : Factory
 Tax : PAY EXCISE DUTY!
 6) Do u have Office / Warehouse/
 Factory?
 Ans. : Yes
 Tax : PAY MUNICIPAL & FIRE TAX!
 7) Do you have Staff?
 Ans. : Yes
 Tax : PAY STAFF PROFESSIONAL
 TAX!
 8) Doing business in Millions?
 Ans. : Yes
 Tax : PAY TURNOVER TAX!
 Ans : No
 Tax : Then pay Minimum Alternate
 Tax
 9) r u taking out over 25,000 Cash
 from Bank?
 Ans. : Yes, for Salary.
 Tax : PAY CASH HANDLING TAX!
 10) Where r u taking your client
 for Lunch & Dinner?
 Ans. : Hotel
 Tax : PAY FOOD & ENTERTAINMENT
 TAX!
 11) r u going Out of Station for
 Business?
 Ans. : Yes
 Tax : PAY FRINGE BENEFIT TAX!
 12) Hav u taken or given any
 Service/s?
 Ans. : Yes
 Tax : PAY SERVICE TAX!
 13) How come u got such a Big
 Amount?
 Ans. : Gift on birthday
 Tax : PAY GIFT TAX!
 14) Do u have any Wealth?
 Ans. : Yes
 Tax : PAY WEALTH TAX!
 15) To reduce Tension, for
 entertainment, where are you
 going?
 Ans. : Cinema or Resort
 Tax : PAY ENTERTAINMENT TAX!
 16) Hav u purchased House?
 Ans. : Yes
 Tax : PAY STAMP DUTY &
 REGISTRATION FEE !
 17) How u Travel?
 Ans. : Bus
 Tax : PAY SURCHARGE!
 18) Any Additional Tax?
 Ans. : Yes
 Tax : PAY EDUCATIONAL,
 ADDITIONAL EDUCATIONAL &
 SURCHARGE ON ALL THE CENTRAL
 GOVT.'s TAX !!!
 19) Delayed any time Paying Any
 Tax?
 Ans. : Yes
 Tax : PAY INTEREST & PENALTY!
 20) INDIAN :: can i die now??
 Ans :: wait we are about to launch
 the funeral tax!!
 
 
 
          
      
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
No comments:
Post a Comment